Filadelfiakyrkans studentboende finns på våningarna 3-5 i en huskropp som är sammanbyggd med kyrkans övriga lokaler. Boendet är riktat till studenter och drivs på kristen grund. Det är drog- och alkoholfritt. Rökning är förbjuden i alla lokaler. Till boendet kommer man genom egen ingång från gatan och sedan via trappa eller hiss. Postfack finns i anslutning till ytterdörren.

Vanliga frågor om studentboendet i Filla

Vilka får bo på Filadelfias studentboende?

Boendet är riktat till studenter som läser på högre nivå än gymnasienivå. Det gäller främst studenter på Örebro universitet men även studerande på andra eftergymnasiala utbildningar. Eftergymnasiala studier på minst halvfart är ett krav  för att få bo på boendet.

Vad kostar det?

Från den första augusti 2023 ligger hyran för ett korridorrum på mellan 2 715 och 3 574 kronor/månad. För rum med eget pentry ligger hyran mellan 4 706 och 5 238 kronor/månad. Hyran revideras normalt den 1 augusti.

Juni och/eller juli är hyresfria för den som bott hos oss sedan den 1 augusti resp. den 1 februari.

Uppsägningstid?

Uppsägningstiden är två hela kalendermånader, räknat från månadsskiftet efter uppsägningen.

Hur stora är rummen?

Korridorsrummens storlek är mellan 13,5 och 26 kvm. Rummen med eget pentry är mellan 28,5 och 37 kvm.

Vad finns det för utrustning i rummen?

Alla rum har dusch, toalett, klädskåp, tv-uttag och internetuttag. Rummen är omöblerade. I mån av tillgång kan en säng hyras för 100 kr/mån. Pentryt har spisplattor, fläkt, micro, diskbänk, kyl och frys. Ugn kan lånas i det gemensamma köket i korridoren.

Vad finns i de gemensamma köken?

De som bor i korridorrum har ett gemensamt kök med två köksdelar. 4-5 personer delar på en köksdel. Köken är utrustade med kyl, frys, diskmaskin, spis och all utrustning för ett kök. Alla som bor i korridorrum får eget skåp för torrvaror och man har eget frysfack och del av kylskåp.

Övriga gemensamma utrymmen?

Ett vardagsrum med TV, soffa m.m. är tillgängligt för alla boende. Antalet tv-kanaler i vardagsrummet är fler än i de enskilda rummen som enbart har grundutbud.

Förråd?

I källaren finns ett studentförråd där man som hyresgäst har tillgång till egen hylla. Den enskilda hyllan är inte låsbar, vilket innebär att man inte bör lämna alltför värdefulla saker i förrådet. För cyklar finns plats i kyrkans garage.

Vad innebär boende på kristen grund?

Det betyder att vi prioriterar studenter som är införstådda med att boendet drivs på kristen grund, och att vi vill ha referenser från någon församling eller enskild person (utanför din familj) med kristen tro. Man behöver däremot inte vara medlem i någon kyrka för att bo i församlingens studentboende.

Får man bo mer än en i rummen?

Boendet – och då speciellt korridorrummen – är utformat för att man ska bo en och en i rummen. Självklart får man ha tillfälliga gäster, men man får inte bo flera personer i ett rum. Lägenhet med pentry kan vara en möjlighet för ett gift par att bo i.

Får man hyra ut i andra hand?

Man kan få godkänt att hyra ut sitt rum i andra hand en kortare tid, t.ex. vid studier på annan ort. Det måste då finnas ett andrahandskontrakt som vi godkänt. Gäller andrahandsuthyrningen sommarmånaderna, är dessa inte hyresfria.

Bildgalleri

Intresserad av att bo hos oss?

Klicka här så kommer du till en elektronisk ansökningsblankett.
Fyll i alla uppgifter och klicka på Skicka-knappen längst ner.
Genom att skicka in ansökan hamnar du i vår bostadskö. Vi kommer sedan att kontakta dig när ett rum blir ledigt.

Har du frågor kring vårt studentboende?

Maila till studentboende@filadelfiaorebro.se