Det kan kännas ovant att besöka en kyrka för första gången. Därför försöker vi här förklara lite av vad du kan förvänta dig när du besöker en gudstjänst i Filadelfia.

Kommer du till en gudstjänst en söndagsförmiddag, är den lilla infodisken rakt fram innanför porten bemannad. Om du vill kan du tala om att du inte besökt oss tidigare, så får du all den hjälp du behöver!

När du kommer innnanför portarna hittar du kapprummet till vänster, toaletter rakt fram (varav en handikappanpassad och med skötbord) och stora kyrksalen till höger. En del samlingar, t.ex. musikcaféerna, äger rum i Ljusgården. Dit kommer du via kapprummet.

De flesta gudstjänster varar ungefär 1,5 timme, ibland något längre, ibland kortare. Om du skulle behöva gå innan gudstjänsten är slut, så är det inga problem. Du kommer och går när du själv vill.

Det finns inga givna platser i Filadelfiakyrkan. Du sitter där du vill. I stora kyrksalen finns speciella platser med rum för barnvagnar resp. rullstolar. Fråga mötesvärdarna vid ingången, så hjälper de dig till rätta.

En gudstjänst består för det mesta av sång och musik, bibelläsning, bön och predikan. De gemensamma sångerna projiceras på en ljusskärm, så det är lätt att följa med i texten och sjunga med om man vill.

I de flesta fall tas det upp en kollekt under gudstjänsten, det vill säga en insamling för församlingens verksamhet och ibland till våra olika projekt i andra länder. Insamlingen är helt frivillig och du behöver inte alls känna dig obekväm om du inte ger något. Låt bara insamlingsboxen passera dig i så fall. Många av församlingens medlemmar ger sina gåvor till församlingen via banköverföring eller giro, så du kommer inte vara den enda som låter insamlingsboxen gå förbi.

Om du skulle vilja ge en gåva till församlingen men inte har kontanter med dig, går det bra att swisha.

Efter söndagsgudstjänsten serveras fika i Ljusgården. Ta gärna tillfället att hälsa på några av de andra besökarna eller växla ett par ord med pastorn eller någon annan.

Har du ytterligare frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss på telefon 019 – 611 11 68. Du är också välkommen till de träffar vi kallar Filla Intro, som vi har ca varannan månad. Där får du mer information opm församlingens verksamhet, historia och om vår tro. Håll utkik i Kalendern!