I dagarna har det kommit nya riktlinjer från regeringen gällande barn och unga födda 2005 och senare. Vi vill här informera om det samtal som vi i personalen har haft utifrån detta. Vi längtar efter att ses igen och vi välkomnar denna öppning! Det som är viktigt att säga i samma andetag är förstås att vi behöver hitta anpassningar för att fortsatt kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Vi tänker oss att högstadiegrupper och Soul Children kommer att komma igång med fysiska träffar så snart som möjligt. Vad gäller Musiklekis, barnkör och After9 kommer vi tidigast att öppna upp fr.o.m. vecka 9. Här skulle vi vilja få input gällande hur föräldrarna ställer sig till detta, och ledarna kommer därför att höra av sig till varje grupp var för sig och be om respons. Därefter kommer vi att fatta beslut om varje enskild grupp beroende på hur samtalen går.  

Skatten på söndagar kommer vi fortsätta att ha på Zoom, så länge den ”vanliga” gudstjänsten sker digitalt.

Sist men inte minst: Vi skulle vilja slå ett slag för initiativ att ses utomhus! Kanske ska du åka skridskor, pulka, vandra i skogen eller hänga i en lekpark? Skriv ett inlägg i nån av församlingens Facebook-grupper och bjud med varandra! Detta önskar vi skulle ske som initiativ från församlingsmedlemmar, i alla åldrar! Ju fler initiativ desto bättre, så sprider vi ut oss i Örebros fina natur. MEN KOM IHÅG att rekommendationerna om att stanna hemma om du är sjuk, att hålla avstånd och ha god handhygien gäller även om vi ses utomhus!

Nedan bifogar vi en länk till en artikel från tidningen Dagen som kom onsdag 27 jan:

https://www.dagen.se/nyheter/2021/01/27/regeringen-tillater-kyrkornas-barn-och-ungdomsverksamhet/
samt en länk till regeringens pressmeddelande för den som vill läsa mer:

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2021/01/barns-fritidsaktiviteter-ska-kunna-halla-oppet/?fbclid=IwAR2RwvorKHcWl8vVlxO20oJz2f6EYUOVB4zdCoCvLLnkSpx3CTVf71Zhs_M

Vi går mot ljusare tider!