Husgruppsmaterial utifrån predikan den 9 december.

I dagens predikan talar Jesus om himmelriket som ett senapskorn som blir till ett stort träd, och som en surdeg som genomsyrar hela degen. Jesus är dessa liknelser i sig själv. Hans liv är som ett senapskorn som blev ett stor träd och en surdeg som genomsyrat hela tillvaron. Liknelserna vill också tala om att det finns hopp för oss alla som tillhör himmelriket. Det finns kraft att i den helige Andes namn genom ordet och bönen få se himmelriket expandera även bland oss här och nu.

Läs Matteus 13:31-33

Frågor

Var ser vi som tydligast att himmelriket finns mitt ibland oss idag?

På vilket sätt ger Jesu liv oss hopp i en dyster och mörk värld? Kan tron på honom något sätt mildra psykisk ohälsa eller har det inget alls med vartannat att göra?

Kan ordet och bönen (Apg 6:4) vara senapsfröet och surdegen idag? Hur kan vi få se att himmelriket utbreds i Örebro idag?

Övning

Sitt enskilt och dröm en stund om en förvandlad stad. På vilket eller vilka områden skulle du vilja se en förändring i Örebro? Skriv ned på en lapp. Läs upp lapparna en och en och be att det ska få bli så att han kommer med ett välsignat hopp till oss.

Utifrån bönen kanske det kan bli så att du eller ni kan få förmedla en hälsning till någon eller några människor. Ring, besök eller sänd iväg ett sms eller ett mejl för att bygga upp uppmuntra eller trösta (1 Kor 14:3).