Den 12 april förra året startade vi en bönestafett, som från början var tänkt att pågå några veckor. Den fick ett fantastiskt gensvar, och listan blev snabbt fulltecknad. Efterhand har vi därför beslutat gång på gång att förlänga den – sist fram till årsskiftet om några veckor.

Men behovet av bön har inte minskat, tvärtom! Vi kommer därför att fortsätta engagera oss i bön på detta sätt ända tills vi hållit på i ett helt år. Du är välkommen att klicka in dig på länken nedan och boka en dag då du ansvarar för bönen du också. Vi förseslår tre bönetillfällen under dagens lopp, efter exemplet Daniel:

Så snart Daniel fick veta att skrivelsen var uppsatt, gick han in i sitt hus. På övervåningen hade han fönster öppna i riktning mot Jerusalem. Där föll han ner på sina knän tre gånger om dagen och bad och tackade sin Gud, precis som han tidigare brukat göra. (Daniel 6:10).

Vi tänker oss det så här:

1) Följ gärna Daniels modell att tre gånger om dagen böja dina knän och be och tacka Gud. Låt varje bönestund få innehålla en stund av tacksägelse och en stund av konkret bön. (Förutom egna personliga böneämnen ta gärna med församlingen, vår stad, vårt land och vår värld.)

2) För den som kan, vill vi också uppmuntra till fasta. Att fasta är ett sätt att ständigt vara i bön. Man blir från magen påmind om att man ber. Man kan också fasta från media. All den tid man ägnar åt nyhetsflöden, tidningar, radio och tv kan man nu lägga på bibelläsning och lyssnande. 

Du tecknar dig på ett schema som du når via denna länk på eller på vår interna facebooksida. Du kan också ringa, sms:a eller maila till Anders  Sundström på 0705-75 36 96,  anders.sundstrom@filadelfiaorebro.se.