Den bönestafett som den 11 april presenterades med texten nedan fick ett fantastiskt gensvar, och listan blev snabbt fulltecknad. Vi har därför i två omgångar beslutat att förlänga den: först till 70 dagar och nu till 140 – dvs. över hela sommaren. Klicka in dig på länken nedan och boka en dag du också!

Så snart Daniel fick veta att skrivelsen var uppsatt, gick han in i sitt hus. På övervåningen hade han fönster öppna i riktning mot Jerusalem. Där föll han ner på sina knän tre gånger om dagen och bad och tackade sin Gud, precis som han tidigare brukat göra. (Daniel 6:10).

I den tid vi lever just nu är det av särskild vikt att vi söker Herren. Från påsk till Kristi himmelfärdsdag är det 40 dagar. Under denna period vill vi ordna en bönestafett i församlingen, då vi var och en hjälps åt att ansvara för bön under en dag. 

Jesus fastade och bad i 40 dagar i öknen. Det var starten för hans tjänst. Kanske vi också ligger i starten för något helt nytt? Människor kan vara öppna för att söka honom som aldrig förr. Bön gör skillnad. Vill du vara med i det? 

Rent praktiskt tänker vi oss det så här:

1) Följ gärna Daniels modell att tre gånger om dagen böja dina knän och be och tacka Gud. Låt varje bönestund få innehålla en stund av tacksägelse och en stund av konkret bön. (Förutom egna personliga böneämnen ta gärna med församlingen, vår stad, vårt land och vår värld.)

2) För den som kan, vill vi också uppmuntra till fasta. Att fasta är ett sätt att ständigt vara i bön. Man blir från magen påmind om att man ber. Man kan också fasta från media. All den tid man ägnar åt nyhetsflöden, tidningar, radio och tv kan man nu lägga på bibelläsning och lyssnande. 

Du tecknar dig på ett schema som du når via denna länk på eller på vår interna facebooksida. Du kan också ringa, sms:a eller maila till Anders  Sundström på 0705-75 36 96,  anders.sundstrom@filadelfiaorebro.se. För den som vill komma iväg och be så har vi gjort i ordning bönerummet i kapellet för bön i avskildhet och stillhet.